Стрељана са крос стазом

Стрељана са крос стазом

Велике и племените реке својим током дају дах и наду живота, а својим разуђеним обалама несебично граде природно окружење за здраве навике али и бројне такмичарске изазове људском роду. Установа за спорт СЦ ''АДА'' је зато одлучила да велика витешка искушења и подвиге може да засади једино на обали своје велике реке - Велике Мораве. Изградња Стрелишта и крос стазе у Ћуприји је плод вишедеценијског рада спортских радника и врхунских спортиста који су освајањем бројних медаља славом окитили свој родни град и дали прави домаћи задатак најмлађим суграђанима да и они крену стопама њихове славе.

Стрелиште у затвореним објектима пружа идеалне услове стрељачким клубовима за тренинге ваздушним оружјем и организацују домаћих и међународних првенстава за све категорије такмичарских екипа. Такође, осим затворених, постоји и стрељачки полигон за ватрено оружје на отвореном простору који је изграђен по међународним стандардима и једини у Србији испуњава услове за тренинге, професионалну проверу и такмичења у гађању ватреним оружјем на 50 и 100 метара. Стрелиште је изграђено још у 19. веку тачније 1870. године.

Крос стаза на левој обали Велике Мораве представља култно место за Ћуприју – која је справом названа и градом атлетике. Кружна крос стаза дужине 1000 метара спада у категорију средњих стаза и пружа идеалне услове за тренинге и организацију домаћих и међународних крос трка за све категорије атлетичара.