Базени „Славија“

Базени "СЛАВИЈА"

Адреса: Ћуприја, Добојска бб.
Спортски комплекс ''СЛАВИЈА'' почео је са радом 1953. године и у то време - са великим базеном олимпијских димензија, малим дечјим базеном, скакаоницом и осталом пратећом спортском инфраструктуром – у послератном периоду био у групи од 4 најбољих спортских објеката у бившој Југославији. Све до затварања, 1975. године, на базенима су тренирали пливачки и ватерполо клубови који су из својих редова изнедрили бројне државне репрезентативце.
Након осамнаест година паузе, уследило је реновирање и пуштање у рад 1993. године, али због техничких недостатака поново је затворен 1998. године. У Ћуприји, граду са богатом спортском традицијом, дуго је тињала жеља да се што пре врати стари ''сјај Славије'', дела града који је увек био симбол ватерпола и пливања – па је 2014. године поново отворен спортски комплекс ''СЛАВИЈА'', али сада са реконструисаним објектима који испуњавају све стандарде у погледу безбедности спортиста и осталих корисника.
Основана је школа пливања за најмлађе, ватерполо и пливачки клубови и њихови срећни осмеси најављују враћање старе славе Базена ''СЛАВИЈА'' као организационе јединице у саставу Установе за спорт СЦ ,,АДА“ Ћуприја.